Dragi starši in člani, 

pred nami je poletje in z njim tudi poletni tabor, na katerega se vodstvo rodu že pridno pripravlja. Glede na trenutno situacijo načrtujemo taborjenje v obliki, ki sledi vsem priporočilom NIJZ-ja in tekočim ukrepom. Potrudili se bomo zagotoviti čim bolj varno okolje in hkrati čim manj okrnjen program za otroke. O vseh točnejših informacijah glede omejitev in ukrepov vas bomo natančnejše obveščali sproti.

Taborjenje bomo izvedli na dveh ločenih tabornih prostorih, tako da bomo lahko sprejeli čim večje število taborečih znotraj posamezne starostne skupine. Vse dejavnosti bomo skušali opravljati v “zaprtih” skupinah s čim manjšim številom stikov med skupinami (razen, če bodo ukrepi s strani NIJZ-ja do takrat že sproščeni in si bomo lahko dovolili nekoliko večjo fleksibilnost). Prav tako bomo skrbeli za čim bolj pogosto razkuževanje sanitarij in ostale opreme. Kljub vsemu sterilnega okolja brez kakršnihkoli stikov med taborečimi seveda ne moremo zagotoviti. 
Čeprav smo glede na trenutno stanje lahko precej optimistični, da bomo tabor lahko izpeljali, vas ponovno opozarjamo, da je izvedba vseeno odvisna od dejavnikov, na katere nimamo vpliva.

Letos bomo taborili v Krivoglavicah ob Lahinji v naslednjih terminih: – 5.-15. julijem za gozdovnike in gozdovnice (od končanega 6. do 9. razreda) – 7.-15. julijem za medvedke in čebelice (od 3. do končanega 5. razreda).Na taborjenje se bomo odpeljali z organiziranim avtobusnim prevozom.   
V priponki vam pošiljamo vsa natančnejša navodila in informacije glede organizacije, prijave ter plačila. Prijave na taborjenje bodo potekale preko spletnega obrazca, prijava pa je veljavna šele ob poravnani tabornini. Zaradi ukrepov s strani NIJZ-ja bo število taborečih omejeno, zato vas opozarjamo, da s prijavo ne odlašajte. Prijave se bodo odprle v petek 4. 6. ob 18. uri. V petek dopoldne vam bomo poslali še dodaten opomnik. 
Lepo vas pozdravljamo in upamo, da se vidimo na taborjenju! 
Taborniki Rašiškega rodu, 
taborovodji Jona Dežman in Neja Šubic

Share: