Dragi taborniki z družinami, 

jutri 22.4. je svetovni Dan Zemlje in hkrati tudi svetovni Dan tabornikov, ki ga praznujemo v več kot 192 državah. Na ta dan se po vsem svetu odvijajo dogodki, s katerimi obeležujemo pomen varovanja okolja in narave za naše življenje. 


Za obeležitev jutrišnjega dne se lahko tudi ti s svojo družino (ali sam) podaš na pot ob ribnikih v Spodnjih Gameljnah, kjer je postavljena nova orientacija. Start je pri gasilskem domu v Srednjih Gameljnah, parkirate pa lahko kar pri Merkatorju. (Ne parkirajte nasproti gasilskega doma.)


Orientacija bo postavljena do konca počitnic (predvidoma do 3.5.). V prilogi prilagam orientacijsko karto z označenimi kontrolnimi točkami (“KT-ji”). Prvi del proge je nekoliko lažji, primeren za vse starosti, pot poteka ob reki in ribnikih. Drugi del pa je malce zahtevnejši in ga spremlja tudi bolj hribovit teren, zato ne skrbi, če kakšnega KT-ja ne najdeš 🙂 Na vsaki točki najdeš tudi perforator, s katerim preluknjaš papir oz. orientacijsko karto po robu, ponekod pa te čakajo tudi bonboni! 🙂

V primeru vprašanj se lahko obrnete direktno na traserko (meti.buh@gmail.com). 

Lep konec tedna, 
taborniki Rašiškega rodu 

Povezava do karte: https://drive.google.com/file/d/1ltxcd-UouBVXsfvv_ytPZ1TGVjXR9KKI/view?usp=drivesdk

Share: