Približuje se poletje in z njim dolgo pričakovane počitnice, tudi taborniške. Verjetno se pri organizaciji taborjenja še nikoli nismo spopadali s takšnimi in toliko ovirami, kot se sedaj. Kljub temu se bomo po najboljših močeh potrudili, da bomo taborjenje izpeljali in tako pričarali vsaj delček čarobnosti, ki smo je vajeni iz preteklih let.

Glede na trenutno izjemno situacijo bo taborjenje izvedeno v malo spremenjeni obliki, da bomo lahko zagotovili, kar se da varno okolje in delovali skladno s priporočili, Zveze tabornikov Slovenije za katere čakamo potrditev s strani NIJZ.
Za čim večjo varnost vseh udeležencev bomo seveda sprejeli določene ukrepe. Tabor bo razdeljen na dve izmeni, prav tako načrtujemo nakup dodatnih šotorov, s čimer s čimer bomo zagotovili primerno razdaljo med otroki tudi v šotorih. Vse dejavnosti bomo skušali opravljati v “zaprtih” skupinah s čim manjšim številom stikov med skupinami. Prav tako bomo skrbeli za čim bolj pogosto razkuževanje sanitarij in ostale opreme. Kljub vsemu sterilnega okolja brez kakršnihkoli stikov med taborečimi seveda ne moramo zagotoviti. Zato je pomembno, da se tudi starši zavedate, da je pomembno, da se taborjenja udeležijo le zdravi otroci (brez znakov okužb) in da kljub vsem ukrepom obstaja možnost povečana možnost okužb.

Organizacija poletnega taborjenja zahteva več mesečno delo celotnega vodstva rodu, ki je letos še poseben izziv. Trenutno se spopadamo predvsem s pomanjkanjem oprijemljivih informacij, saj zaenkrat s strani pristojnih institucij še ni potrjenih smernic na katere bi se lahko zanesli. Le-te naj bi bile potrjene šele 25. 6., kar pomeni, da vsaj do takrat v resnici ne poznamo okvira v katerem bomo taborjenje lahko izvedli. To tudi pomeni, da obstaja povsem realna možnost, da bomo morali v primeru smernic, ki jih ne bi bili zmožni izpolnjevati, tabor v celoti odpovedati. 

Zato vas prosimo za potrpežljivost in redno spremljanje informacij. O vseh spremembah in novih informacijah vas bomo redno in sproti obveščali. Glede na možnost odpovedi taborjenja vas zato prosimo, da tabornine v celoti še ne poravnate, temveč sledite informacijam, ki vam jih bomo posredovali na elektronski naslov.

Prav tako smo se letos odločili, da boste za prevoz otrok na taborni prostor morali poskrbeti starši sami. Zavedamo se, da je to za marsikoga lahko velika nevšečnost, vendar pa je glede na trenutne smernice priporočena rešitev.  Za tiste, ki prevoza ne boste mogli zagotoviti bomo skušali urediti manjši organiziran prevoz, vendar pa bo za to potrebno doplačilo. V kolikor se bo situacija na področju prevozov občutno izboljšala, bomo skušali zagotoviti avtobusni prevoz za vse taboreče. V tem primeru se bo cena taborjenja prav tako zvišala.

Ne glede na situaciji upamo, da bomo taborjenje lahko izpeljali in da bodo zgornje skrbi hitro izginile. O vseh spremembah vas bomo sproti obveščali, zato redno spremljajte e-pošto in rodovo spletno stran. Celotno vodstvo rodu pridno dela in upa, da bomo taborjenje tudi letos lahko izpeljali.
Lep taborniški pozdrav,

Tabor bo letos potekal v dveh izmenah. GG izmena začne 7. 7. in konča tabor 12. 7. MČ izmena pa začne taborjenje 14. 7. in konča 19. 7.

Rašičani

Share: